Rap amb musclus i carbassó

Super bona combinació, la veritat és que sent fan del carbassó era més que probable que la trobés interessant, però diria que el resultat final va superar les meves expectatives!

Ingredients:

1 cua de rap de 3/4 de kilo aprox

300 gr de musclus

1 carbassó

1 ceba

2 dents d´all

1 cullerada de mostassa

2 vasos de vi blanc

1 pebrot verd

1 llimona

una mica de julivert

farina

sal, pebre

oli extra verge

La veritat és que el mètode de preparació de la recepta que explica el llibre no em va acabar de convèncer, i ho vaig fer a la meva manera. Primer vaig tallar el pebrot verd, vaig netejar els musclus, picar l´all i el julivert i la ceba. Llavors, en una cassola gran, marco el rap tallat a rodanxes gruixudes, salpebrat i enfarinat. En aquesta mateixa cassola i en el mateix oli vaig un sofregit amb la ceba, el pebrot, l´all i el julivert. Paral.lelament poso els musclus en una paella amb una mica de vi blanc, els tapo i en pocs minuts estaran oberts. Els deixo refredar, els trec de les closques i els reservo juntament amb els talls de rap mig cuits. Tallo el carbassó a làmines horitzontals i l´escaldo un parell de minuts (en una altra cassola amb aigua bullent i sal). Torno a la cassola del sofregit, hi tiro una cullerada de farina, remoc i deixo coure uns pocs minuts. Afegeixo una mica  d´aigua (a ull), una cullerada generosa de mostassa (de Dijon) i els suc d´una llimona. Remeno amb les varilles i en res tindré la salsa quasi a punt….encara hi he de posar el rap, que s´acabarà de coure, i al darrer moment les làmines de carbassó i els musclus. Tasto i si cal hi afegeixo una mica de sal, i pebre. Jo sempre poso pebre recén mòlt a quasi tot arreu…

IMG_4414

Deixa un comentari