Comencem el “curset” amb un dels plats estrella que vam fer, i de fet el que més em va agradar i probablement dels que més faré, tan per la seva senzillesa com a la vegada per la gran quantitat de farciments que es poden fer, tants com se´t passin pel cap. Explicaré la manera de fer els raviolis i després els diferents farciments que vam utilitzar…
Ingredients:
per fer la pasta: 500 grams de farina de força, la “doble 0”, i 5 ous. La proporció quan fem pasta amb ou és sempre de 1 ou per cada 100 grams
per al farciment…
parmigiana: 2 albergínies, 200 gr de parmesà ratllat, alfàbrega
ricotta e spinaci: 400 gr de ricotta, 200 gr d´espinacs, 1 ou, una mica de safrà en pols (o cúrcuma o curry o nou moscada)
bolognesa: tomàquet triturat, salsitxes/butifarra/carn picada (les mides…a ull!)
Primer de tot farem la massa, posant la farina en forma de corona i els ous al centre. Comencem amassant amb un dit donant voltes des del centre cap a l´exterior. Amassar durant uns 10-15 minuts fins aconseguir una massa elàstica. Ho tapem amb un drap i ho deixem reposar a la nevera un mínim de trenta minuts. Passat aquest temps anem passant la massa (no tota sencera…per peces no gaire grans) per la maquina amb l´obertura al màxim unes vuit vegades, i a partir d´aquí anem tancant la rodeta un punt cada vegada que ho passem fins que ens quedi una tira ben llarga i ben fina que no s´ha d´arribar a trencar en cap moment. Posem la tira a sobre del marbre i hi col.loquem petites boles del farcit separades (aprox) entre elles per uns cinc centímetres.
Quan estiguin totes tanquem la tira ajuntant els extrems i apretem amb les mans entre els farciments per tal de formar el ravioli i treure´n l´aire. Apretem bé per ajuntar la pasta i tallem els raviolis. Ah, utilitzar sempre farina de la normal per evitar que la pasta s´enganxi primer al marbre i després entre ella mateixa (entre els mateixos raviolis). Posem aigua a bullir, tirem els raviolis i en un màxim de quatre minuts estaran a punt, mínim dos.
X fer els farciments…els que es diuen “a la parmigiana” consisteixen en una barreja d´albergínia fregida matxacada amb el parmesà ratllat i l´alfàbrega ben picada. Com a salsa es pot utilitzar salsa de tomàquet o el que us vingui de gust, jo vaig optar per la de tomàquet
Per al farciment de ricotta i espinacs senzillament heu de barrejar els tres ingredients principals (ricotta, espinacs i un ou) amb l´espècia que hagueu triat, fer les boles per al farciment i llestos. Salsa de tomàquet seria també un bon complement.
I els de bolognesa…doncs bé, jo ho vaig fer de cara a la meva filla, i és com utilitzar el sofregit d´uns macarrons bolognesa com a farcit: fer primer una salsa de tomàquet utilitzant tomàquet triturat de llauna, ceba i carn picada o butifarra/salsitxa esmicolada…i que quedi més aviat espès per poder fer la bola de farcit que anirà dins dels raviolis.
El temps de cocció és sempre el mateix, clar…uns quatre minuts com a màxim.
Experiència brutal, em va entusiasmar, i la meva filla encara flipa!
Reblogged this on Celler-Adocse.