Rigatoni amb mongeta verda, bacon i emmental

Recepta que, a priori, es fa amb macarrons, però com que els rigatoni són cosins germans he pensat que no passava res. Bé, concretament jo vaig utilitzar “mezze rigatoni”…

Ingredients:

300 gr de mongeta verda, 320 gr de rigatonis/macarrons/etc, 300 gr de tomàquet de pera, 80 gr de formatge emmental, 100 gr de baicon, 1 ceba, i gra d´all

Aquí podeu fer les coses com us vagi millor. Bulliu els rigatoni amb força aigua, les mongetes les feu al vapor deixant-les al dente (ja que després les saltejareu una miqueta), i feu un sofregit de ceba i all a la paella on haureu saltejat el baicon, sense oli…i llavors fareu el sofregit amb el greix que hagi deixat anar el baicon. Els tomàquets no els convertireu en salsa, la gràcia és que quedin força sencers, per tant la cocció serà més aviat curta. Afegiur-los al sofregit de ceba i all quan aquest ja estigui fet i li doneu unes quantes voltes. I el formatge doncs a dauets…la idea era que arribessin sencers a taula però a mi se´m va ocórrer saltejar-ho tot junt al final i clar, el formatge, els daus…es van desfer. No passa res, tot i que insisteixo la idea és que arribin sencers a taula. Una mica d´orenga per sobre li anirà molt bé, i clar, el toc final del pebre, imprescindible per mi a la pasta.

Deixa un comentari