Aquesta recepta d´un risotto d´albergínies és molt senzilla, fàcil i deliciosa. La meva passió pels risottos és gran i per l´alberginia, encara més, així que la fusió de les dues coses només podia portar grans alegries!
Ingredients:
- 2 albergínies
- formatge gorgonzola i parmesà
- 1,5 litres de brou de verdura
- una ceba
- 250 gr d´arròs arborio,
- mantega
Com fer la recepta del risotto d´albergínies:
- Talleu l´albergínia a daus i la deixeu suant, salada, en un colador durant uns vint minuts.
- Paral.lelament podeu començar a fer un sofregit de ceba entre quinze i vint minuts.
- Recuperem l´albergínia i la barregem amb la ceba. Tot seguit fem el mateix amb l´arròs, vaja, l´anacarem.
- Mullem amb el brou de verdures a cobrir. Remenem i deixem coure a foc fort. En pocs minuts ens haurem quedat sense brou, n´hem de seguir posant repetint el procediment unes quantes vegades durant uns quinze minuts màxim (aprox).
- Mentrestant podem sofregir una part de l´albergínia que no l´hem posat a la cassola al principi per a l´emplatat final.
- Retirem la cassola del foc i hi afegim la mantega i els formatges.
- Remenem enèrgicament amb una cullera mentre anem fent moviments amb l´altra mà com de nord a sud fins que els formatges i la mantega estiguin completament desfets.
- Servim amb l´albergínia que hem fregit i teníem reservada.
- Amb aquest plat us recomano un vi fantàstic de la Ribeira Sacra que es diu Alguiera Cortezada.