Risotto d´albergínies

Risotto d´albergínies

Aquesta recepta d´un risotto d´albergínies és molt senzilla, fàcil i deliciosa. La meva passió pels risottos és gran i per l´alberginia, encara més, així que la fusió de les dues coses només podia portar grans alegries!

 

Ingredients:

  • 2 albergínies
  • formatge gorgonzola i parmesà
  • 1,5 litres de brou de verdura
  • una ceba
  • 250 gr d´arròs arborio,
  • mantega

Com fer la recepta del risotto d´albergínies:

  • Talleu l´albergínia a daus i la deixeu suant, salada, en un colador durant uns vint minuts.
  • Paral.lelament podeu començar a fer un sofregit de ceba entre quinze i vint minuts.
  • Recuperem l´albergínia i la barregem amb la ceba. Tot seguit fem el mateix amb l´arròs, vaja, l´anacarem.
  • Mullem amb el brou de verdures a cobrir. Remenem i deixem coure a foc fort. En pocs minuts ens haurem quedat sense brou, n´hem de seguir posant repetint el procediment unes quantes vegades durant uns quinze minuts màxim (aprox).
  • Mentrestant podem sofregir una part de l´albergínia que no l´hem posat a la cassola al principi per a l´emplatat final.
  • Retirem la cassola del foc i hi afegim la mantega i els formatges.
  • Remenem enèrgicament amb una cullera mentre anem fent moviments amb l´altra mà com de nord a sud fins que els formatges i la mantega estiguin completament desfets.
  • Servim amb l´albergínia que hem fregit i teníem reservada.
  • Amb aquest plat us recomano un vi fantàstic de la Ribeira Sacra que es diu Alguiera Cortezada.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *