Risotto de bolets amb vi

Risotto de bolets amb vi

Un dels requisits per fer aquest plat és utilitzar un bon vi, no el més barat que trobeu al super precisament, i l´altre que els bolets utilitzats siguin ceps. Això més la combinació d´herbes donarà com a resultat un risotto dels que es recorden…

Ingredients:

50 gr de ceps secs, 40 gr de mantega

4 tomàquets de pera, 200 ml de bon vi italià

300 gr d´arròs carnaroli, 1´5 litres de brou de verdures

romaní, sàlvia i alfàbrega fresques

1 dent d´all, 1 ceba

40 gr de parmesà ratllat, sal i pebre

 

Posarem primer de tot els bolets en remull una bona estona. Mentrestant començarem a daurar l´all i la ceba, amb oli i mantega, juntament amb les herbes aromàtiques picades ben fines. Uns minuts més tard hi afegim el tomàquet, tallat a daus petits, sense pell ni llavors. Posem a escalfar el brou mentre piquem els ceps i els afegim a la cassola. Incorporem també l´arròs, l´anacarem bé per finalment mullar-lo amb el vi. quan aquest s´hagi consumit començarem a afegir-hi, poc a poc, el brou ben calent i anem remenant, afegint més brou i remenant de nou fins que l´arròs estigui al punt, duret, ja que s´acabarà de coure amb el remanat de la mantega i el repòs. El parmesà el posarem a la vegada que la mantega, ja fora del foc, i en guardarem una mica més per servir-lo a sobre de l´arròs. Espectacular de veritat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *