Es tracta bàsicament de combinar la melositat d´un risotto de bolets, en aquest cas amb unes molt adequades trompetes de la mort, amb la frescor i l´intens sabor d´un peix de roca tan excepcional com l´aranya. Podeu fer-ho amb lluerna, escórpora, rata o molls. I amb altres bolets com ceps, rossinyols o camagrocs, segur que també està boníssim.
Ingredients:
4 lloms d´aranya o qualsevol altre peix de roca
360 gr d´arròs tipus carnaroli
400 gr de trompetes de la mort
30 gr de mantega
parmesà ratllat a gust
2 dents d´all
1 ceba grossa
1 litre aprox de brou de peix (també podria ser de pollastre, de verdures o mixte del que volguessiu)
Fem un sofregit de ceba, arribant al punt de quasibé confitar-la, i afegim l´arròs. Uns tres o quatre minuts més tard mullem amb la primera cullerada grossa de brou i anem remenant tota l´estona, i així cada vegada fins que l´arròs es quedi sec durant uns 18/20 minuts. Cap a mitja cocció hi posem els bolets, i ja fora del foc, quan estigui cuit, una bona cullerada de mantega i una altra de parmesà, potser dues. Rectifiquem de sal i pebre i deixem reposar-ho uns minuts, tapat amb un drap, mentre fem el peix a la planxa. I queda un plat deliciós…
Reblogged this on Celler-Adocse.