Aquest risotto puc considerar-lo com una “recepta pròpia”? Doncs bé, suposo que sí, mai l´havia menjat abans…el que no recordo gaire bé són les quantitats, seran aproximades, ok? La canana és de la familia del calamar, cosins germans, més tendre i molt gustós, val la pena si en trobeu, que no passa sempre.
Ingredients:
300 gr d´arròs integral especial per risotto
8 cananes
gamba petita de morralla (unes 20)
1 ceba
mantega
2 litres de brou de peix (potser no l´utilitzeu tot, però mai està de mes)
Començarem fent les cananes a la cassola on després farem el risotto. Les tallarem a rodanxes després d´haver-les netejat a consciència i quan estiguin ben tovetes les reservem, i saltegem breument la gamba morralla (petita, molt vermella) ja sense els caps, que tot seguit també saltejarem xafant-los bé. Sempre a la mateixa cassola fem ara un sofregit de ceba i quan estigui ben cuita, ben potxada, tirem l´arròs, que en ser integral té una cocció més llarga, uns 25 minuts. Remenem bé i mullem amb una cullerada (grossa) de brou de peix, i així, sense quasi para de remenar i anant mullant amb brou de peix cada vegada que l´arròs hagi absorbit tot el brou. Tornem a posar-hi les cananes, les gambetes ja pelades i ja fora del foc, quan l´arròs estigui cuit però al dente hi afegim un bon tros de mantega. Remenem bé i quan s´hagi desfet totalment tapem amb un drap uns minutets. Una delicia.
Reblogged this on Celler-Adocse.