Recepta absolutament espectacular! Combinar un deliciós risotto amb tinta de sípia o calamar i una tonyina vermella, molt poc feta, amb salsa de soja i sèsam és un plaer absolut! Un deu de recepta!
Ingredients:
300 gr d´arròs carnaroli, una bossa de tinta de sípia/calamar
4 talls de tonyina, mig kilo aprox
1 ceba, vi blanc, litre i mig de brou de peix, parmesà ratllat
salsa de soja, llavors de sèsam torrat, mantega
Començarem per la ceba, talladeta i sofregida amb mantega (o oli, quasi millor). Posem a escalfar el brou (amb la tinta dissolta a dins), afegim l´arròs a la ceba, anacarem bé i ho mullem amb un bon vas de vi blanc (sec, sempre sec). Quan s´hagi evaporat comencem a mullar-ho de nou però ja amb el brou “negre” fins que estigui quasi al punt, al dente, i el retirem del foc. Afegim uns daus de mantega, una mica de parmesà i removem bé fins aconseguir que s´integrin bé a l´arròs. Tapem amb un drap. Posem uns 100 ml de salsa de soja a reduïr en una paelleta i mentrestant marquem a la planxa els filets de tonyina, volta i volta, i ho servim amb unes quantes llavors de sèsam torrat. Deliciós.