Clàssic entre clàssics. Ja havia fet el bacallà amb salsa verda i per tant potser no resulta gaire interessant, però no, crec que sí, ja que hi ha alguna variació i a més a més sempre va bé visualitzar una mateixa salsa amb peixos diferents.
Ingredients:
2/3 rodanxes de lluç per persona
1 ceba
1 dent d´all
julivert
1 cullerada de farina
1 our dur (optatiu…val la pena!)
Sofregir la ceba. Mentrestant pots anar fent una picada amb all i julivert. Quan la ceba està al punt hi afegeixes la cullerada de farina, li dones unes voltes i tot seguit hi tires un vas i mig d´aigua freda (que no sigui calenta, vaja) i al cap de poc també hi poses la picada, dissolta amb una mica de la salsa.
Passar la salsa pel minipimer i després, per si les mosques, pel col.lador xinès. es posa en una cassola (de ferro colat, per exemple) la sala i les rodanxes de lluç i es fa durant uns deu minuts. Es important anar movent de tant en quan la cassola per lligar bé la salsa. Just abans de servir-ho ratllar l´ou dur (que es pot anar fent mentres es fa el lluç) per sobre i coronar-ho amb una mica de julivert. Mega bo!!!
Reblogged this on Celler-Adocse.