Rotllets de fulles de parra

Rotllets de fulles de parra

Arribem al final de les receptes que he sel.leccionat del llibre “Cuina mediterrània” amb una recepta ben típica de tots els països del Mediterrani Oriental, les fulles de parra farcides d´arròs, ceba i herbetes. Porta una mica de feina però val la pena. Les fulles, per cert, les podeu comprar en botigues de productes àrabs, grecs, etc…

Ingredients:

1 pot de fulles de parra en conserva (uns 250 gr)

300 gr de ceba

100 gr d´arròs

Menta seca

Oli d´oliva

Una miqueta  de sucre

Sal, pebre

Anet

Una branca de menta fresca

una branca de julivert

 

Piquem finament la ceba, a dauets mooolt petits. La sofregim amb oli d´oliva dins d´una cassola, on més tard hi afegim l´arròs. Sofregim una bona estona fins que estigui ben anacarat, quasibé transparent, i hi posem una cullerada de sucre, una de sal i pebre. Tot seguit hi posem una cullerada sopera de menta seca i una altra d´anet, ja sigui fresc o sec, així com una mica de julivert picat molt finament. Ho cobrim amb aigua i ho portem a ebullició, baixem el foc i que es cogui a foc lent, sense parar de remenar, uns deu minuts.

Treiem amb cura les fulles de parra d´on les tinguem, les separem amb compte (es trenquen molt facilment, i estan molt enganxades!) i les obrim, posant-les a sobre del marbre o on aneu a treballar. Hi posem una cullerada de la farsa i anem tancant-les pel quatre costats, us han de quedar més o menys com petits rectangles.

Posem llavors tots els rotllets en una cassola, a sobre d´un llit de fulles de menta, julivert, anet i unes rodanxes de llimona. Ho cobrim amb aigua i que cogui per espai de trenta minuts. Un cop refredats ho podeu servir o guardar a la nevera per a l´endemà, tindreu un bon aperitiu que segur sorprendrà!

0 comentaris a ;ldquo;Rotllets de fulles de parra;rdquo;

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *