Arribem al final de les receptes que he sel.leccionat del llibre “Cuina mediterrània” amb una recepta ben típica de tots els països del Mediterrani Oriental, les fulles de parra farcides d´arròs, ceba i herbetes. Porta una mica de feina però val la pena. Les fulles, per cert, les podeu comprar en botigues de productes àrabs, grecs, etc…
Ingredients:
1 pot de fulles de parra en conserva (uns 250 gr)
300 gr de ceba
100 gr d´arròs
Menta seca
Oli d´oliva
Una miqueta de sucre
Sal, pebre
Anet
Una branca de menta fresca
una branca de julivert
Piquem finament la ceba, a dauets mooolt petits. La sofregim amb oli d´oliva dins d´una cassola, on més tard hi afegim l´arròs. Sofregim una bona estona fins que estigui ben anacarat, quasibé transparent, i hi posem una cullerada de sucre, una de sal i pebre. Tot seguit hi posem una cullerada sopera de menta seca i una altra d´anet, ja sigui fresc o sec, així com una mica de julivert picat molt finament. Ho cobrim amb aigua i ho portem a ebullició, baixem el foc i que es cogui a foc lent, sense parar de remenar, uns deu minuts.
Treiem amb cura les fulles de parra d´on les tinguem, les separem amb compte (es trenquen molt facilment, i estan molt enganxades!) i les obrim, posant-les a sobre del marbre o on aneu a treballar. Hi posem una cullerada de la farsa i anem tancant-les pel quatre costats, us han de quedar més o menys com petits rectangles.
Posem llavors tots els rotllets en una cassola, a sobre d´un llit de fulles de menta, julivert, anet i unes rodanxes de llimona. Ho cobrim amb aigua i que cogui per espai de trenta minuts. Un cop refredats ho podeu servir o guardar a la nevera per a l´endemà, tindreu un bon aperitiu que segur sorprendrà!
Reblogged this on Celler-Adocse.