Senzilla i gran combinació, no sé com no se m´havia passat pel cap abans!
Ingredients:
750 gr de tomàquets molt madurs
150 gr de molla de pa del dia anterior
2 ous
1 dent d´all
50 ml de vi “fino”
150 ml d´oli d´oliva extra verge
sal
100 gr de bacallà dessalat
1/2 llimona
pebre negre en gra
Posem en un bol el bacallà amb una mica de suc de llimona, pebre en gra, oli d´oliva i una fulla de llorer. Ho reservem a la nevera.
Posem a coure els ous. Deu minuts a partir que l´aigua bulli. Ho reservem.
Triturem els tomàquets. Ho passem pel xino. Mullem el pa amb el vi i ho afegim al tomàquet, deixant-ho reposar uns minuts. Hi afegim els ous, bé, un d´ells, l´altre el podeu deixar per decorar o posar-lo també, com vulgueu. Ho triturem de nou afegint l´oli a poc a poc i ho deixem reposar a la nevera unes hores, dues mínim, abans de menjar-ho.