Sardine in saor

Estem parlant d´un dels entrants estrella del restaurant Baccaro de Barcelona, del qual en vaig parlar fa un temps. Sardines en un escabetx molt especial, panses i pinyons amb la ceba molt feta, confitada, i un resultat que jo vaig trobar molt satisfactori i que (modèstia apart) no tenia absolutament res a envejar al del car restaurant del costat de la Boqueria.

Ingredients:

16/20 sardines

2 cebes

un grapat de pinyons

un grapat de panses

oli extra verge

vinagre

Netegem les sardines, els hi treiem l´espina, les igualem (que quedin més o menys tots els filets iguals). Les enfarinem, les fregim i les reservem. En aquest mateix oli hi sofregim dues cebes molt lentament, tapat i amb el foc al mínim fins que estiguin veritablement potxades. Hi posem una mica més d´oli, una mica de vinagre, sal i deixem coure uns cinc minuts, afegint-hi al final les panses (prèviament remullades amb el que vulgueu…) i els pinyons. Posem les sardines en una safata, no, millor directament en un “tupper”, ho cobrim amb l´escabetx de panses i pinyons, ho tapem i ho guardem a la nevera un mínim de dotze hores.

El resultat és espectacular, una delicia!!!

IMG_4449

Leave a Reply