Aquesta recepta és cosina germana d´una altra que he publicat fa poc, la “sípia a la bruta”, però com que té algunes diferències i em va agradar molt doncs la publico, avisant però que no estem davant de cap revolució, eh, es tracta d´un senzillíssim estofa de sípia.
Ingredients:
2 sípies grosses
2 cebes
6 tomàquets madurs
2 cullerades de carn de nyora (unes 4 nyores)
8 dents d´all
mig litre de vi blanc
2 branques de farigola
2 cullerades de julivert picat
1 tros de bitxo vermell fresc
sal, pebre
Aquí no cal fer grans floritures, més aviat al contrari. Tallen a trossos grans la ceba, els alls i el tomàquet, i ho sofregim en aquest mateix ordre. Tot seguit, després però de posar-hi la carn de nyora (podeu posar-les a estovar unes hores abans…o portar-ho a ebullició i que bulli un parell de minuts, serà suficient per treure la carn), hi posem la sípia tallada a daus amb tota la melsa trencada. Si volem que piqui una mica hi afegim el bitxo, donem unes quantes voltes a tot plegat i mullem amb el vi i un quart de litre d´aigua aprox, a més a més de les branques de farigola. I deixem coure a foc lent una hora i mitja aprox, afegint-hi el julivert al final de tot.