Sopa d´escòrpora

Sopa d´escòrpora

Una veritable delícia, una sopa de peix “top-class”, un plaer per a tots els amants del peix i de les seves sopes. I una recomanació: malgrat que hi ha gent que la prefereix sense arròs ni fideus, tal qual, amb el brou i uns trossos de peix, a la tercera vegada que vaig repetir del plat vaig posar-hi una mica d´arròs que tenia a la nevera (prèviament escalfat) i vaig trobar-ho super super boníssim. Això sí, heu d´utilitzar cap d´escórpora sí o sí, malgrat que es pot complementar amb altres peixos de roca com per exemple la lluerna.

Ingredients (4 px):

2 caps d´escórpora (i si en teniu algun altre, de roca, també el podeu posar…però ha de dominar el d´escórpora)

Les espines de l´escórpora

4 tomàquets

1 ceba

unes llesques de pa

la carn de l´escórpora tallada a daus…i si teniu més peix de roca o rap poseu-li també

aigua, uns tres litres

Picada: ametlles torrades, uns brins de safrà, un parell de grans d´all

sal i pebre

una branca de fonoll sec

una mica d´arròs i/o fideus (opcional)

Començarem posant tots els caps i les espines en aigua freda, deixant-ho coure mitja hora a partir que l´aigua comenci a bullir. Mentrestant, en una altra olla, fem un sofregit amb la ceba, hi afegim la branca de fonoll i quan estigui ben rossa hi tirem el tomàquet (com sempre, tallat a daus petits, sense pell ni llavors). Deixem concentrar-ho bé i quan el brou del peix estigui llest el colem i el tirem a l´olla del sofregit, deixant-ho coure vint minuts afegint-hi també la picada. Triturem, desescumem (ja ho haurem fet amb l´olla on hi havia el cap i les espines) i ho tornem a posar al foc aquesta vegada amb els daus i trossos de peix que tinguem, preferentment els de l´escórpora i si en tenim d´altres semblants (de carn dura, de peix de roca principalment) doncs també, més bo quedarà. I, ho oblidava, unes llesques de pà torrat que li donaran el toc final…i un xic de pebre recén mòlt.

Com a opció totalment personal, ja que no la contempla en la recepta, podeu posar-hi arròs i/o fideus (ja cuits apart) i us quedarà una sopa altament espectacular!

0 thoughts on “Sopa d´escòrpora”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *