Bé, això de “sopa freda” és una mica un eufemisme…podriem dir-li gazpatxo amb mango i gambes però no porta el mateix, així que deixem-ho tal qual!
Ingredients:
i kg de tomàquet madur
2 mangos madurs
1 ceba tendra
150 ml d´oli d´oliva extra verge
3 cullerades de vinagre de xerès
200 gr de cues de gambes
2 dents d´all
1 culleradeta de pebre vermell picant
1 culleradeta de barreja xina de cinc espècies (0 una barreja de gingebre, clau, canyella i anís)
sal
Coure les cues de gamba un mínut amb aigua i força sal. Posar-les en un bol i afegir-hi els alls picadets, sal, oli i les espècies. Ho tapem i reservem a la nevera.
Triturem els tomàquets, mangos, ceba, oli, vinagre, ho passem pel xino i ho deixem reposar a la nevera un mínim de tres hores.
Quan ho servim retirem l´all de les gambes…o no, si ho heu picat molt petit…