Sorell amb daikon

He posat sorell perquè és una recepta que es fa amb peix blau i és el que vaig utilitzar jo, però podeu utilitzar també verat, bonitol o tonyina, que es de fet com el fan a la recepta del llibre (amb “buri”, una tonyina adulta d´aleta groga), però jo crec que el millor és el verat o el sorell. Sorprenent!

2/4 verats, 225 gr de daikon (el nap japonés, es troba cada vegada més a les botigues d´alimentació oriental…si no en trobeu, nap nostre)

1 tros de gingebre, 400 ml de katsuobushi dashi (aprox, a la recepta n´utilitzen el doble…dependrà de si veu mig o un verat x persona, si són gran o petits…els meus eren petits i vaig fer mig), 250 ml de sake, 125 ml de mirin, 4 cullerades de salsa de soja

Desespineu el verat, fins i tot les espines més petites, ho agraireu després! El tema és que el peix es cou amb una mena de brou format pel dashi, el sake, el mirin, el gingebre a trossos i un xic de sal. El feu durant cinc minuts. Mentrestant talleu el daikon a bastonets i els afegiu a la cocció. A priori necessitareu uns minuts més, cinc aprox, i cap al final de la cocció hi poseu la salsa de soja, que no estic segur d´haver-la utilitzat. Retireu el peix i si teniu molt líquid el reduiu fins a tenir una mena de salsa que us servirà per regenerar el peix i que al reduir-se agafa un gust i una textura molt interessants!

Leave a Reply