Ideals per aquella època de l´any que la cistella eco porta cada semana carbassa, i se t´acaben les idees. Així que aquests suflés son una bona sortida!
Ingredients (motlles individuals x 6 px aprox):
450 gr de carbassa
1 culleradeta de sucre roig
35 gr d´avellanes
30 gr de mantega pomada
25 gr de mantega “normal”
25 gr de farina
250 ml de llet
2 rovells d´ou
una mica de xili sec
70 gr de formatge de cabra ratllat
3 clares d´ou
70 gr de crema agria
2 culleradetes de ciboulet picat
Començarem fent la carbassa al forn, tallada a quarts, amb la pell cap abaix i amb una mica d´oli, sal i sucre roig x sobre. Més o menys uns 40 minuts. Tot seguit la triturarem. Tot això ho haurem fet a 180 graus, per a fer els suflés pujarem el forn a 200.
Triturem les avellanes. Untem els motlles (freds) amb la mantega pomada i repartim les avellanes per les seves parets i fons. Per preparar la base del suflé fem un roux i tot seguit una beixamel, a la que hi afegirem el puré de carbassa, esl rovells d´ou, el xili, el formatge de cabra i una mica de sal (fora del foc). Muntem les clares a punt de neu i les barregem amb la base de carbassa, a poc a poc, integrant-les molt bé. I omplin els motlles, posant-los al forn ràpidament, a la part alta, fins que hagin pujat.