Suprema de llobarro al sabayón d´anís verd

L´única dificultat d´aquesta recepta rau en fer una salsa holandesa anisada…que, bé, a vegades no es ni de bon tros tan fàcil!

Ingredients:

1 llobarro

unes quantes pastanagues, si són “babys” millor

2 carbassons

una branca de farigola

llorer

una ceba

100 ml de vi blanc

30 gr d´anís verd en gra

juliverd

1 porro

2 ous

100 ml de crema de llet

Demaneu a la peixateria que us deixin el llobarro net d´espines en dues supremes, i que us gradin el cap i les espines. A casa començarem fent un brou amb les espines mencionades, una ceba, un porro i les herbes aromàtiques. Quan estigui tot ben daurat mullem amb el vi blanc, i quan s´hagi evaporat afegim l´anís i aigua fins cobrir-ho. Deixem coure vint minuts. Colem i reservem fins que estigui tebi.

Pelem les hortalises, els hi donem forma i les bullim poca estona, que estiguin una mica al dente. reservem.

Per fer el sabayón hem de fer una salsa holandesa, ja que és precisament això, una salsa holandesa tirant a dolça. Ho podeu fer batent els rovells d´ou amb el brou de peix (unes sis cullerades…abans el podeu reduir una mica a fi de potenciar el seu sabor) en un bany maria per controlar la temperatura o vigilant molt al foc directament. No es pot convertir en un ou remenat, no pot quallar de cap manera, es tallaria i adéu salsa…Jo al final ho vaig aconseguir, va estar a punt de convertirse en un ou remenat però al final va adquirir la consistència de salsa holandesa (una maionesa més líquida).

Talleu les supremes de llobarro per la meitat, les feu a la planxa i serviu. Si la salsa es bona i és realment una salsa, bingo, triomfareu, està boníssim!

IMG_4193

Leave a Reply