El plat com a tal no té cap secret, és un de tants suquets esplèndids que es poden menjar avui en dia, però com que el peix escollit en aquesta cas era lluerna i no n´acostumo a menjar quasibé mai doncs crec que valia la pena privar de fer-ne un. I, és clar, estava boníssim, la lluerna és un peix ideal per a suquets i el seu cap ajuda a fer un brou molt bo.
Ingredients (2 px):
una lluerna d´un mig kilo aprox tallada a rodelles
una patata gran
4 cullerades de salsa de tomàquet o dues de tomàquet concentrat
2 grans d´all
mig litre de brou de peix (fet amb el cap de la lluerna i d´altres que pogueu arreplegar)
picada: unes quantes ametlles, fetge de lluerna, 2 grans d´all
Tan senzill com mentre es va fent el brou sofregim dos alls xafats a la cassola de ferro. Tot seguit enrossim les patates tallades a rodelles (ni molt gruixudes ni molt primes) fins que estiguin semi-cuites, moment de marcar els talls de lluerna i tot seguit afegir la salsa de tomàquet (o tomàquet concentrat, menys quantitat però).
Mullem amb el brou (havíem començat a fer-lo abans, necessita mitja horeta) i deixem coure a foc mitja.
Poc abans d´acabar hi tirem una picada d´ametlles, alls i mig fetge de la lluerna. Boníssim!!!