Tarta de Llimona

Tarta de Llimona

Ja he dit més d´una vegada, crec, que el tema postres no és precisament la meva especialitat. Exceptuant uns pocs clàssics de casa, com el tiramisú, mai m´hi he dedicat gaire, però ara començo a agafar-li el truquillo i sobretot les ganes a fer-ne, especialment pastissos i derivats, com aquesta tarta de llimona que sí, malgrat el seu gustillo àcid va quedar molt bé.

Ingredients:

Per la crema de llimona:

1 pot de llet condensada

3 rovells d´ou

la ralladura d´una llimona

el suc de dues o tres llimones

Pel merengue:

3 clares d´ou

2 cullerades soperes de sucre glass

1 culleradeta de farina

una miqueta de sal

Per a la massa (pasta brisa):

200 grams de farina

80 grams de mantega/margarina

1 ou

Per fer la massa s´ha de treballar primer la mantega amb la farina, sense mirar de fer cap bola ni res que s´hi assembli, mirant que es vagi fent petita fins que quedi com un polsim de color groc. Es fa com un volcà i al mig s´hi posa l´ou. S´amassa fins que veus que pots fer una bola, posant-hi una mica d´aigua, molt poca, per a que agafi forma. Feta la bola es guarda fins d´un recipient coberta amb paper film un mínim de 20 minuts, més si pot ser. Passat aquest temps s´estira la massa i es posa dins d´un motllo rodó, punxant-la i (si en teniu) posant-hi cigrons o mongetes crues a sobre. Es deixa coure uns vint minuts, es retiren els llegums secs i ja ho tenim llest per posar-hi la crema de llimona, feta barrejant en un bol la llet condensada (un quart de litre), els rovells d´ou, la ratlladura de llimona i el suc de les tres llimones. Es torna a posar al forn uns 40 minuts, una mica més si veieu que no està fet, i desprès es torna a treure per posar-hi el merengue. Per fer-lo s´han de batre les clares amb una punteta de sal a punt de neu i barrejar-les amb molt de compte amb el sucre llustre i la farina. El tireu a sobre de la crema de llimona, que en aquest moment potser fa aspecte de no estar feta però que al cap de 45 minuts de forn us asseguro que ho està. Es daura el merengue i es treu la tarta del forn, deixant-la refredar. Si trigueu molta estona a menjar-la millor posar-la a la nevera una vegada deixi d´estar calenta.

El resultat va ser molt satisfactori, tot i que se´m va anar la mà amb el suc de llimona…ho confesso, n´hi vaig posar de més, concretament 4, i es va notar, i molt. A casa agraden les coses àcides, així que tot correcte, però la resta de gent que la va tastar deia que potser era massa àcida. I ho era. I es que diuen que en pastisseria s´han de respectar les mides de tot al 100%! De fet a la recepta diu entre 2 o 3 llimones depenent de la seva grandària.

1 comentari a ;ldquo;Tarta de Llimona;rdquo;

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *