Una fantàstica recepta, ben senzilla, amb un petit “però”: necessites trobar tonyines senceres, de les petites, perquè així pots fer el tataki millor, almenys des del meu punt de vista. Tal i com es ven la tonyina, normalment, als mercats de casa nostra seria difícil fer-ne “tataki”, i una opció “b” seria utilitzar bonitol que sí es troba en el “format” que millor va per a aquesta recepta. I posar ametlles a l´hummus i brou de peix li dona un toc especial de veritat.
Ingredients:
4 lloms de tonyina petita sencers (o bonitol)
100 gr d´ametlles
150 gr de cigrons cuits
250 ml de brou de peix
1 dent d´all
1 mandarina gran
pebre de cayena
sal, pebre
oli d´oliva extra verge
mitja llimona
sal maldon
Per fer la tonyina l´heu de pintar bé amb oli i marcar-la, només marcar-la, per tots els costats en una paella ben calenta. Mig minut màxim per banda, ha de quedar totalment cru pel mig. Tingueu preparat un bol amb aigua freda i gel per parar immediatament la cocció. Uns minuts més tard els assequeu bé i ho reserveu.
Per fer l´hummus triturem tots els ingredients junts: cigrons, suc de llimona, ametlles, all, sal, pebre i una mica de brou de peix. No crec que necessiteu tot el brou que jo he posat però no està de més, no ha de quedar un hummus espès.
I la mandarina? Doncs és per fer una mena de “vinagreta”, però sense vinagre…Ratlleu la pell, poseu-hi el suc, afegiu-hi oli i una mica de pebre de cayena, i sal. Ho emulsioneu i quan ho emplateu la poseu per sobre del tataki, queda deliciós. Ah, i una mica de sal maldon també hi queda molt bé, tot i que potser no cal (a nivell de salar-ho més).
Deliciós!