Tires de pollastre especiat amb crema de cigrons

Tires de pollastre especiat amb crema de cigrons

Això de “crema de cigrons” és perquè es tracta d´una mena d´hummus però més líquid, i les “tires” són el que es coneix popularment en el món anglosaxó com a “chicken fingers”, i estan de vici. Si no voleu no cal que hi poseu espècies, la gràcia és menjar-se el pollastre arrebossat a tires, però sempre li dona un toc diferent.

Ingredients:

2 o 3 pits de pollastre, depenent de la seva mida

2 dents d´all

Ras-el-hanut (o una barreja de pebre negre, curcuma, comí, nou moscada, canyella, pebre vermell, gingebre en pols…)

pa ratllat

alfàbrega seca o picada super super fina i petita

1 o 2 ous

crema de cigrons: 250 gr de cigrons cuits, 1 llimona, 1 cullerada de pebre vermell, 1 cullerada de tahin, oli d´oliva, sal)

 

Tallem els pits a tires, els freguem amb all i els embadurnem amb oli i ras-el-hanout. Ho cobrim amb paper film i ho deixem marinant a la nevera un mínim d´una hora. Triturem els cigrons amb la resta d´ingredients, afegint-hi aigua si cal, fins que tinguem una crema no gaire espessa. I quan s´acosti l´hora de dinar o de sopar doncs arrabossem (el pa ratllat el barregem amb l´alfàbrega) les tires, les fregim i llestos, deliciosos, ideal també per nens.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *