Això de “crema de cigrons” és perquè es tracta d´una mena d´hummus però més líquid, i les “tires” són el que es coneix popularment en el món anglosaxó com a “chicken fingers”, i estan de vici. Si no voleu no cal que hi poseu espècies, la gràcia és menjar-se el pollastre arrebossat a tires, però sempre li dona un toc diferent.
Ingredients:
2 o 3 pits de pollastre, depenent de la seva mida
2 dents d´all
Ras-el-hanut (o una barreja de pebre negre, curcuma, comí, nou moscada, canyella, pebre vermell, gingebre en pols…)
pa ratllat
alfàbrega seca o picada super super fina i petita
1 o 2 ous
crema de cigrons: 250 gr de cigrons cuits, 1 llimona, 1 cullerada de pebre vermell, 1 cullerada de tahin, oli d´oliva, sal)
Tallem els pits a tires, els freguem amb all i els embadurnem amb oli i ras-el-hanout. Ho cobrim amb paper film i ho deixem marinant a la nevera un mínim d´una hora. Triturem els cigrons amb la resta d´ingredients, afegint-hi aigua si cal, fins que tinguem una crema no gaire espessa. I quan s´acosti l´hora de dinar o de sopar doncs arrabossem (el pa ratllat el barregem amb l´alfàbrega) les tires, les fregim i llestos, deliciosos, ideal també per nens.