Una altra variant, en aquest cas de la recepta dels tomàquets farcits d´ensaladilla russa. En aquest cas, com que les sardines són de llauna encara es més senzill de preparar. Concretament el millor és utilitzar “sardinilles”. I la resta, senzill. La clau, es clar, es trobar uns bons tomàquets…
Ingredients (4 px):
4 tomàquets d´amanir grans
2 llaunes de sardines
2 pebrots verds
100 grams d´olives farcides de pebrot o sense farcit (ni pinyol)
vinagreta: 3 cullerades oli, 1 de vinagre, 1 de mostassa i 1 de julivert picat
Es tallen els tomàquets per la part de dalt, es buiden i es deixen boca avall una estona, amb sal. Mentrestant es talla el pebrot verd a daus petits i es sofregeix fins que està ben tovet. Es tallen ben petites les olives i quan el pebrot ja està llest es barreja en un bol amb les sardines i les olives. S´amaneix amb la vinagreta, es torna a remenar ben remenat i s´omplen els tomàquets. Han d´estar a la nevera una horeta ben bona, i el resultat és francament bo. Més que bo, molt bo! Recomano acompanar-ho d´amanida verda, un bon mesclum de diferents herbes i enciams.