Una recepta que, com totes les dels tomàquets, val la pena fer-la ara que és temporada, i tenim bons tomàquets, grossos, rodons en aquest cas, els ideals per a farcir-los. En aquest cas, d´una deliciosa combinació d´herbes, olives i pa panko.
Ingredients:
4 tomàquets grossos, d´amanir, ferms
1 ceba gran, 2 dents d´all
olives negres/olives de kalamata/olives grosses verdes picants (qualsevol d´elles, o una barreja…com vulgueu)
30 gr de pa panko
2 cullerades d´orenga, 3 de julivert i una de menta
1 cullerada de tàperes
oli, sal, pebre
Escalfem el forn a 160 graus. Mentrestant tallem la part superior dels tomàquets, els buidem i els posem cap per avall en un colador una bona estona, salats lleugerament. Sofregim la cea i l´all, i al final podem posar-hi (o n0) les olives. Fora ja del foc hi afegim les herbes, les tàperes, el pa ratllat i si no les havíem posat ja, les olives, picades. Farcim els tomàquets amb aquesta barreja i els enfornem una mitja horeta. Un entrant ideal, boooníssim, lleuger…