Senzilla i pràctica recepta, efectiva i super bona. Potser és més un plat de primavera i sobretot d´estiu!
Ingredients:
4 tomàquets grossos, més aviat uniformes
8 escamarlans (16 si són petits)
300 gr de formatge de cabra fresc o de formatge tipus philadelphia, mascarpone o quark
Olivada o caviar d´arengada
mescla d´enciams
sal, pebre
oli extra verge
vinagre de mòdena
1/2 llimona
ciboulet
Escaldem els tomàquets deu segons. Els refredem de seguida, retirem la pell i els tallem per la part de dalt, a fi de poder-los buidar. Aixafem els formatge de cabra amb ajuda d´oli d´oliva, potser us costarà una miqueta, però ha de quedar ben esmicolat. Potser anirà millor un tipus de formatge més cremós com els que poso com a alternativa a la recepta o fins i tot mató mateix. En fi, heu d´ompli aprox mig tomàquet, llavors posar una capa de pasta d´olivada o també es pot utilitzar caviar d´arengada, l´accessible, vaja. S´acaba de posar més formatge per omplir el tomàquet i es reserva.
L´enciam millor que sigui d´aquell que porta rúcula i herbes amb un punt amarg, “primers brots” crec que en diuen, o senzillament mesclum. Els escamarlans els feu a la planxa al darrer moment, sense closca, i per amanir-ho feu una vinagreta amb l´oli, la llimona, la sal i el pebre i el vinagre.
Reblogged this on Celler-Adocse.