Recepta que es pot fer tant amb tonyina com amb peix espasa o emperador, és un clàssic de la cuina siciliana. De fet jo el feia molt molt semblant fa temps, d´un curs que vaig fer precisament de cuina siciliana.
Ingredients:
4 talls de tonyina /emperador
1 branca d´api
1 ceba
2 dents d´all
un bon grapat de tàperes
un altre bon grapat d´olives verdes sense pinyol, uns 50 gr
30 gr de panses
5 tomàquets
1 manat d´alfàbrega
1 manat de julivert
sal, pebre
Escaldem, pelem i treiem les llavors dels tomàquets. Els tallem a daus. Piquem les herbes, l´api, les olives, les panses i les tàperes, la ceba i els alls i en fem un bon sofregit. les olives i les herbes al final de tot. Fem la tonyina a la planxa, volta i volta, i hi posem a sobre el sofregit. Boníssim és poc, però clar, t´ha agradar el que s´hi posa…
Reblogged this on Celler-Adocse.