Turbó al forn amb musclus

Aquest plat, a aquestes alçades, només el pots fer quan tens convidats. Els que són petits no són salvatges, sinó de piscifactoria, per tant t´has de quedar-ne un de gros i millor tenir convidats, ja que l´altra opció és congelar-ne la meitat i és una llàstima, la veritat. A més a més  quedareu de puta mare (jo crec que és el meu peix preferit, bacallà a part) i la triomfada està assegurada. I amb aquesta recepta vaig cuinar-lo d´una manera diferent a la que ho havia fet fins ara amb molt bon resultat, així que…

Ingredients:

1 turbó de kilo i mig/dos kilos

1 kilo de musclus

1 vas de vi blanc (opcional, per a coure els musclus)

25 gr de margarina

1 cullerada de farina

1 vas de brou de peix

“caldo corto” + 1 vas de llet

Per fer el “caldo corto” poseu una ceba, una pastanaga i una fulla de llorer a coure uns deu minuts aprox amb força aigua.  Una vegada fet ho coleu i hi afegiu la llet. Aquesta barreja es tira a sobre del turbó i es cou al forn uns 18 minuts a 180 graus.

Mentrestant podeu coure els musclus, reservant el caldet que treuen i separant-los de les closques. Amb el caldet i el brou de peix fareu una beixamel (sense llet): desfer la margarina, tirar-hi la farina, remenar una mica i a poc a poc anar-hi tirnat els dos caldets (junts) fins a aconseguir una bona textura de salsa.

A la recepta diu que ho serviu en plan lloms de turbó sense l´espina, però ho trobo excessiu, no cal (almenys jo no ho vaig fer). Tireu la salsa amb els musclus dins per sobre del peix i llestos, com a molt emplateu a la cuina, serà menys aparatós que fer-ho a taula.

Queda molt bo…clar, amb la matèria prima que hi posem com no quedi bé…

Leave a Reply