Turbot amb polenta i salsa de blat de moro i vainilla

Recepta no apta per a tots els paladars però de la que podeu treure igualment moltes idees i coses positives. La primera és la polenta, una mena de farina de blat de moro italiana que pot fer pensar en el cus cus i que és força bona, sobretot si la cous amb un brou consistent. L´altra és la salsa de blat de moro i vainilla, evidentment dolça, per tant molt contrastada amb la suprema de turbot a la planxa…i que té un detall final en forma de “kikos” esmicolats que li dona un toc al plat molt interessant!

Ingredients:

1 turbot sencer dividit en quatre supremes

100 gr de mantega

5 crancs de mar

300 ml de fumet vermell de marisc o peix

100 gr de polenta

100 gr de blat de moro

200 ml de  nata

1 branca de vainilla

kikos triturats

Començarem fent una mantega de crancs per a fer el turbot a la planxa i també per saltejar la polenta. Només heu de desfer la mantega amb cinc crancs , colar-la i reservar-la.

La polenta l´afegiu al fumet quan aquest estigui bullint i la treballeu, remeneu, cinc minuts a foc lent. Tot seguit la deixeu refredar a temperatura ambient i la reserveu a la nevera. us quedarà compactada, com si fos tofu, i just abans de servir-la la passeu per la paella amb la mantega de crancs.

Per fer la salsa poseu el blat de moro i la crema de llet, juntament amb les llavors de la branca de vainilla, en una batedora o en una termomix (si en teniu). Amb la termomix són deu minuts  a 100 graus velocitat 8. En una batedora gran doncs una estoneta de res, i quan estigui tot ben esmicolat ho treballeu uns minuts al bany maria…mentre feu les supremes de turbot a la planxa amb la mantega de crancs. Ho serviu amb els kikos esmicolats a sobre de la suprema. Jo ho vaig trobar boníssim!

IMG_3927

0 thoughts on “Turbot amb polenta i salsa de blat de moro i vainilla”

Deixa un comentari