Una petita delicatessen, ho podeu fer amb puntes de filet i us quedarà de nassos!
Ingredients:
400 gr de puntes de filet
Marinada: 120 ml de salsa de soja, sal, pebre negre, 2 cullerades de dajon (barreja d´espècies xinesa…o 5 espècies), 2 puntes de cilantre en pols i dues de comí
Vinagreta: 100 ml de brou de carn, 1 dent d´all picat, 1/2 cullerada de gingebre ratllat, 2 puntes de dajon, 40 ml de salsa de soja, 50 ml d´oli de sèsam torrat, 25 ml d´oli vegetal, 2 culleradetes de vinagre xinès, una mica de julivert picat
100 gr de pebrots grocs, 100 de vermells i 100 de verds; 80 gr de tirabecs, 100 de shiitake fresc, 60 de brots de soja
400 gr d´arròs basmati
Talleu la carn i els pebrots a tires. Junteu tots els ingredients de la marinada en un tupper, i poseu la carn i a la nevera, tapat, unes dues hores. Mentrestant prepareu la vinagreta, reduint el brou a la meitat amb l´all, el gingebre i el dajon. Ho passeu a un bol, afegint-hi la resta d´ingredients, i ho reserveu. Saltegeu les verdures i les reserveu. Bulliu l´arròs amb el doble d´aigua, a foc lent a partir que bulli, i tapat fins que no quedi gens de líquid. Saltegeu la carn, recupereu les verdures, la vinagreta, unes voltes i llestos, un plat exquisit!