[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]Una vedella que es cou sencera, amb peres incloses, i que té una gustillo boníssim gràcies a una salsa francament bona.
Ingredients (6 px):
Vedella (culata o crostó) d´un kilo aprox
6 peres
farina
2 cebes
6 tomàquets madurs
1 fulla de llorer
1 copa de vi ranci
1 copa d´anís sec
1 trosset de canyella (branca)
3 claus
oli, salç
mig litre de brou de carn
Primer enrossirem la vedalla, sencera, salpebrada i enfarinada en una cassola gran. Afegim les cebes juntament amb les espècies i herbes aromàtiques i quan hagi agafat color hi tirem els tomàquets pelats i tallats a trossos petits. Uns minuts més tard ho mullem amb l´anís i el vi ranci, deixem reduïr i quan torni a estar concentrat mullem amb el brou de carn. Tapem i deixem coure una mitja hora, però compte amb no passar-se de cocció, aneu comprovant-ho. Deu minuts més tard hi afegim les peres pelades i tallades a quarts. Quan la vedella estigui cuita la treiem i la tallem a rodanxes, posant-les en una altra cassola juntament amb les peres. Colem la salsa i com que probablement serà massa líquida la fem reduir a foc fort i destapat. Quan la salsa tingui la textura adequada la passem a la cassola on tenim les peres i la vedalla tallada i deixem que faci uns minuts (pocs) la xup xup…
I servim, un plat veritablement deliciós!