Verdures amb salsa de tomàquet

He de confessar que un dels trets diferencials d´aquesta recepta és que la salsa de tomàquet és fumada, fet que aconsegueixen sobretot utilitzant “fum líquid”, quelcom que ni he utilitzat ni he vist mai en botigues gourmet, però que possiblement buscant millor es deu trobar. Vaig mirar de compensar-ho utilitzant força pebre vermell fumat però no n´hi va haver prou, per tant no considero pas que en la meva interpretació de la recepta e spugui dir que la salsa de tomàquet és “fumada”. Això sí, bona ho és.

Ingredients:

1/4 de flors de col-i-flor o bròquil, 2 pastanagues mitjanes, 200 gr de mongetes verdes, 1 ceba vermella, 1 pebrot vermell, 3 tomàquets de pera

1 tros de gingebre, 2 grans d´all, 300 gr de cigrons cuits, 100 gr de pèsols

1/2 culleradeta de: llavors de comí, garam masala, pebre vermell picant, pebre vermell fumat, cilantre mòlt, sal i pebre blanc, oli de coco, cilantre fresc

Courem al vapor, deixant-les al dente, les pastanagues, el bròquil i les mongetes verdes. Les reservem. Escalfem l´oli i començarem a fer la ceba i el pebrot, afegint-hi el pebre vermell picant al final. Reservem. A la mateixa paella hi cuinem les llavors de comí, el gingebre i l´all. Afegim el cilantre, el garam masala i el pebre vermell fumat. Moment d´incorporar els tomàquets, sense pell ni llavors. Deu minuts més tard hi afegirem els pèsols i els cigrons. Deu minuts més i recuperem les verdures i la ceba amb el pebrot, ho barregem bé, rectifiquem de sal i pebre i en uns minuts ho servim. Al final hi afegiu cilantre fresc picat i, en el meu cas particular, uns bolets shimeji japonesos que tenia per la nevera….

Leave a Reply