Vieires cuites al vapor amb salsa nuoc nam

Vieires cuites al vapor amb salsa nuoc nam

Deliciós…però no per fer-ho cada dia, més que res pel preu de les vieires. Si podeu comprar només la carn, vaja, la part blanca doncs millor que millor, ja que és el que s´utilitza en aquest plat i a més a més us sortirà més econòmic que comprar la vieira sencera.

Ingredients:

4 vieires x cap (o les que pugueu…)

farigola

una mica de pebrot de cada color (verd, vermell, groc)

una mica de “lemon grass” (citronela)

una mica de coriandre

pebre de seixoan

una mica de porro

fulles de banana mascle (o en el seu defecte de col…o fins i tot d´enciam)

Salsa nuoc nam:

125 ml de llet de coco

30 ml de vinagre d´arròs (mirim)

30 gr. de sucre llustre o de palma

2 grans d´all

4 bitxos vermells

10 ml de suc de llimona

30 ml de salsa de peix

Per a fer la salsa poseu a coure la llet de coco amb el vinagre d´arròs i el sucre i quan comenci a bullit ho retireu del foc. Una vegada s´ha refredat hi afegiu l´all, els bitxos, el suc de llimona i la salsa de peix. Talleu ben petit el pebrot (si no en teniu de les tres varietats és igual…de fet jo només vaig posar-ne de verd), el lemon grass i el porro. Poseu les fulles del que hagueu triat (en el meu cas enciam) al fons de la vaporera (d´aquelles com de fusta…), les vieires a sobre (només la part blanca, salpebrades) i escampeu per sobre el pebrot, el lemon grass, el porro i unes fulles de coriandre. Poseu aigua a bullir en un wok amb una branca de farigola. Quan bulli poseu-hi la vaporadora a sobre i ho deixeu 3 minuts. A la recepta diu entre 4 i 5 però és massa temps, ja que queda molt cuit i les vieires molt reduïdes. de fet fins i tot diria que amb un parell de minuts n´hi deu haver prou.

Escrivint aquest post m´he adonat que no vaig utilitzar el pebre de seixoan que vaig comprar expressament per a aquest plat! En fí, si en teniu el poseu al final de tot millor, just abans de servir-ho acompanyat de la salsa….i prèviament matxacadet.

Boníssim!!!

0 comentaris a ;ldquo;Vieires cuites al vapor amb salsa nuoc nam;rdquo;

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *