He decidit anomenar d´aquesta manera la recepta perquè és típicament de sabors marroquins: fruita, llimona, un toc picant, comí, menta…una combinació deliciosa!
Ingredients:
Una espatlla de xai desossada
150 gr de figues seques
1 llimona
2 cebes
2 dents d´all
50 gr d´ametlla mòlta
1 llauna de tomàquets sencers
Mig litre de brou de xai (o de pollastre)
1 cullerada de menta picada
1 cullerada de comí mòlt
2 bitxos
sal, pebre
Enrossim el xai, tallat a daus. Sofregim la ceba a la mateixa cassola i quan estigui afegim els alls picats, mitja llimona tallada a rodelles, el suc de l´altra mitja, el comí i el bitxo. Incorporem el tomàquet, les figues tallades per la meitat, recuperem el xai i uns minutets més tard mullem amb el brou, ho tapem i ho enfornem a 160 graus durant unes dues hores, més si cal, fins que la carn estigui ben tendra. Podeu començar la cocció al foc i acabar-la al forn, jo vaig fer mig-mig. Cap al final incorporeu l´ametlla i la menta, remeneu bé i ho deixeu reposar una mica amb el forn apagat (però a dins) per acabr al cocció. Si ha espessit massa sempre podeu posar una miqueta més de brou. Boníssim és poc!