Xai marroquí

He decidit anomenar d´aquesta manera la recepta perquè és típicament de sabors marroquins: fruita, llimona, un toc picant, comí, menta…una combinació deliciosa!

Ingredients:

Una espatlla de xai desossada

150 gr de figues seques

1 llimona

2 cebes

2 dents d´all

50 gr d´ametlla mòlta

1 llauna de tomàquets sencers

Mig litre de brou de xai (o de pollastre)

1 cullerada de menta picada

1 cullerada de comí mòlt

2 bitxos

sal, pebre

 

Enrossim el xai, tallat a daus. Sofregim la ceba a la mateixa cassola i quan estigui afegim els alls picats, mitja llimona tallada a rodelles, el suc de l´altra mitja, el comí i el bitxo. Incorporem el tomàquet, les figues tallades per la meitat, recuperem el xai i uns minutets més tard mullem amb el brou, ho tapem i ho enfornem a 160 graus durant unes dues hores, més si cal, fins que la carn estigui ben tendra. Podeu començar la cocció al foc i acabar-la al forn, jo vaig fer mig-mig. Cap al final incorporeu l´ametlla i la menta, remeneu bé i ho deixeu reposar una mica amb el forn apagat (però a dins) per acabr al cocció. Si ha espessit massa sempre podeu posar una miqueta més de brou. Boníssim és poc!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *