Xai marroquí

He decidit anomenar aquesta recepta ” xai marroquí” perquè té una combinació de sabors, textures i ingredients molt pròpia d´aquelles terres: fruita, llimona, corder, un toc picant, comí, menta…no recordo pas d´on l´he treta, diria que no feia cap referència al Marroc, però a mi m´hi fa pensar molt. Sense dubte és una combinació deliciosa, atrevida per a alguns paladars però decididament guanyadora.

Ingredients:

  • Una espatlla de xai desossada (o cuixa)
  • 150 gr de figues seques
  • 1 llimona
  • 2 cebes
  • 2 dents d´all
  • 50 gr d´ametlla mòlta
  • 1 llauna de tomàquets sencers
  • Mig litre de brou de xai (o de pollastre)
  • 1 cullerada de menta picada
  • 1 cullerada de comí mòlt
  • 2 bitxos
  • sal,
  • pebre

Com fer la recepta de xai marroquí:

  1. Enrossim el xai, tallat a daus i salpebrat
  2. Sofregim la ceba a la mateixa cassola i quan estigui afegim els alls picats, mitja llimona tallada a rodelles, el suc de l´altra mitja, el comí i el bitxo. Remenem i deixem coure un parell de minuts.
  3. Incorporem el tomàquet, picat, i seguim deu minuts més amb la cocció.
  4. Moment de posar-hi les figues, tallades per la meitat. Recuperem el xai i uns minutets més tard mullem amb el brou, ho tapem i ho enfornem a 160 graus durant unes dues hores, més si cal, fins que la carn estigui ben tendra. Podeu començar la cocció al foc i acabar-la al forn, jo vaig fer mig-mig.
  5. Cap al final incorporeu l´ametlla i la menta, remeneu bé i ho deixeu reposar una mica amb el forn apagat (però a dins) per acabar al cocció. Si ha espessit massa sempre podeu posar una miqueta més de brou. Boooníssim és poc!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *