Yakimeshi (arròs) amb pollastre per 4 Persones

Arros amb pollastre i verdures

Plat clàssic, clàssic. “Yakimeshi” vol dir (crec) “arròs fregit”, tot i que de fet l´arròs d´aquest plat és saltejat...amb verdures (porro, de fet), pollastre i ous. És a dir, arròs amb pollastre i verdures, a l’estil japonès. Ben senzill, ben bo, ràpid i fàcil de fer, amb la peculiaritat que ens van ensenyar a cuinar l´arròs “a la japonesa” i em va quedar força bé!

Ingredients (4 px):

300 grams d´arròs

2 ous

1 porro gran

sal

salsa de soja

sake

pols de dashinomoto

2 cuixes de pollastre o dos pits normals

gingebre

 

Arros amb pollastre i verdures al estil japonès: Yakimeshi

Pas a Pas

Per fer l´arròs “a la japo” l´hem de rentar primer, forces vegades, fins que l´aigua que surti del colador sigui més o menys clareta.

  1. Es posa en una olla ampla (aprox) 100 grams d´arròs per 110 d´aigua, o una mica més si voleu (però no gaire!). Aigua freda i foc fort fins que comenci a bullir.
  2. Es baixa a foc mitjà o es deixa coure 5 minuts.
  3. Llavors es torna a baixar la intensitat durant 4 minuts més. A priori ja estarà, ha de quedar un xic “al dente” (després el saltejarem, s´acabarà de coure i d´aquesta manera no s´enganxarà). Si queda aigua a l´olla es deixa coure sense tapar fins que no en quedi gens.
  4. Mentrestant haurem posat a macerar el pollastre amb gingebre tallat petit, salsa de soja i sake durant 20 minuts.
  5. Podem fer els ous, que han de ser remenats, al mateix wok on saltejarem el pollastre amb el porro o fer-los apart i a darrera hora incorporar-los al wok.
  6. Quan tinguem el porro i el pollastre cuits i afegim l´arròs, donem unes quantes voltes i finalment afegim una mica de salsa de soja i el pols de dashinomoto (semblant al dashi en pols) disolt en aigua (jo aquest darrer pas no el vaig fer…però sense cap raó aparent…next time ho faré!).

 

Aquest arros amb pollastre i verdures està super bo i es apte per a nens!

 

Mes receptes d’arros: Veure Receptes

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *