Senzillíssima i boníssima sopa de rossellones (xirles) amb patata i mandonguilles petites. Amb brou o amb aigua, easy!
Ingredients:
500 gr de rossellones
300 gr de patates
300 gr de carn de salsitxes
mitja cabeça d´alls
2 branques de romaní fresc
una mica de julivert
3 cullerades de vi blanc
sal, pebre
brou de carn suau/brou de peix/aigua
Podeu fer unes mandonguilles a partir de les salsitxes, tal i com ho explica a la recepta del llibre, o fer com jo i directament tallar a trossets les salsitxes i fer-les a la cassola on tot seguit bulliu les patates tallades a daus amb brou de carn. Com que s´utilitzen xirles doncs també podeu optar per utilitzar brou de peix. Les rosellones les obriu en una paella apart, els alls els sofregiu a la vegada que les salsitxes i per desglassar feu servir el vi blanc. Llavors retireu la carn, hi poseu les patates i les herbes aromàtiques, mulleu amb el brou i quan les patates estiguinquasi a punt hi tireu les salsitxes i les rossellones amb el julivert picat.
Reblogged this on Celler-Adocse.