img_2083

Api rave i llenties amb avellanes i menta

L´api rave és una mena de tubercle, d´aspecte no gaire atractiu però molt bon gust, també conegut com a “celerí”. Una mica patata, una mica porro, una mica api, una mica rave…combinat en forma d´amanida amb les llenties casa molt bé!

Ingredients:

60 gr d´avellanes

200 gr de llenties de Puy

2 fulles de llorer, 4 branques de farigola

1 api rave d´un mig kilo aprox

oli d´oliva extra verge, vinagre de vi negre

Menta fresca picada

sal, pebre

Les avellanes millor que les compreu torrades. L´api rave l´heu de pelar i tallar a daus, i bullir-lo amb força sal uns dotze minuts aprox. Les llenties les feu amb el llorer i la farigola, partint d´aigua freda i sal, a foc lent, uns 40 minuts, però a partir dels 30 tasteu-les. Quan ho tingueu tot fet, i refredat, ho barregeu bé, feu una vinagreta, hi afegiu la menta i llestos!

img_2083

Deixa un comentari