Restaurants

Maridatges a la BWW

La BBW és la “Barcelona Wine Week”, el que ve a ser la nova gran fira del sector a nivell nacional, “l´alimentaria dels vins”. Abans es celebrava dins d´Alimentària i en dien “Intervin” , i precisament a la darrera edició s´oferia quelcom semblant en tema de maridatges: grans restaurants de Barcelona cuinaven tapes, totes elles maridades amb els seus respectius vins. I s´ha de dir que, malgrat alguns moments brillants, la de fa dos anys va ser molt, molt millor.

Read More »Maridatges a la BWW

Pakta (2)

Poso (2) perquè és el segon post dedicat a aquest magnífic restaurant del grup de l´Albert Adrià, tot i que personalment hi hem anat unes quantes vegades més. El motiu concret del post és el canvi d´orientació del restaurant, abandonant la seva part peruana per centrar-se quasibé exclusivament en la japonesa amb tocs de cuina catalano-mediterrània. La conclusió, així ràpida, és que l´excel.lència continua sent un tret característic del Pakta, (malgrat certs plats que no em van agradar) però a nivell personal penso que ha perdut força atractiu. El seu tret distintiu era precisament la fusió peruano-japonesa, i això és precisament el que trobo a faltar: originalitat, risc, atreviment, capacitat de sorprendre. Tot el que vam menjar estava boníssim, bé, tot no, estava impecablement executat, això sí, però tot i una certa eufòria inicial la cosa va baixar al final de tot i va acabar en una franca decepció en el capítol dels postres que, d´altra banda, mai havia estat el millor apartat de l´antic Pakta. I això, en un restaurant d´Albert Adrà, no deixa de sorprendre…

Read More »Pakta (2)

Restaurant Miramar

Miramar és una absoluta meravella. Des de la seva privilegiada ocupació a la platja de Llançà, el xef Paco Pérez fa un homentage absolut al món marí i a la terra que envolta el seu restuarant, l´Empordà, creant un dels millor menús que he tastat mai. Així de clar. No ho tenia clar perquè precisament al seu restaurant de Barcelona, el també bi-estrellat Enoteca, va ser on vam tenir una de les pitjors experiències en restaurants d´aquest nivell, i no les teníem totes. Afortunadament les coses al Miramar van ser d´un nivell tan absolut que quasibé vam acabar eufòrics, i si no vam marxar més contents va ser per uns postres que no ens van acabar de fer el pes, per massa dolços possiblement, no per la seva qualitat.

Read More »Restaurant Miramar

Tastos a l´Aspic

 

De totes les activitats que es fan al voltant de la Fira del Vi de Falset n´hi ha una d´especialment atractiva per als bons gourmets i amants del maridatge, vaja, tots aquells bojos a qui ens importa de veritat quin vi ens estem bevent amb un plat o menú determinat, Si us identifiqueu amb aquests personatges el vostre acte el trobareu al Celler de l´Aspic, a Falset. Des de fa una pila d´anys, en Toni Bru organitza uns dinars i sopars maridats especialment per a l´ocasió, amb el gran i especialíssim atractiu que a cada àpat tots els vins són del mateix celler, i que els seus creadors venen per presentar personalment els vins escollits per a l´ocasió. No és quelcom a l´abast de tothom, cert, però és una oportunitat única per veure com defensen els seus vins diferents enòlegs del Priorat i com en Toni els ha maridat amb les seves creacions culinàries.

Read More »Tastos a l´Aspic