arrosmarinera

Arròs a la marinera

Un arròs a la marinera casolà sempre té, a priori, molt bona pinta. Si a més a més hi poses uns ingredients de qualitat ja n´hi es qüestiona, je je. La veritat és que aquest arròs va quedar particularment bo, i ara veureu el perquè…

Ingredients (6 px):

200 gr de congre (o de rap)

150 gr de sèpia

150 gr de popets

6 gambes (o escamarlants)

mig kilo de musclos

4 tomàquets madurs

5 grans d´all

2 nyores

oli, sal, pebre

brou de peix (1 litre)

En una cassola de ferro daurem els alls sencers i la carn de les nyores, i quan ho tinguem a punt ho reservem en un morter. Al mateix oli marquem el peix i les gambes i hi fem la sèpia amb els popets. Ho reservem quan sigui cuit i altra vegada al mateix oli  hi sofregim els tomàquets, pelats i sense llavors, tallats a dauets. Quan tinguem un tomàquet molt concentrat hi aboquem el peix i la sípia amb els popets, hi donem uns tombs i hi afegim l´arròs. Mullem amb el brou i quan manquin pocs minuts hi tirem les gambes i els musclos, prèviament fets al vapor o com vulgueu però ja oberts. Finalment hi tirem la picada d´all i nyores, deixem coure un parell de minuts més i rectifiquem de sal i pebre abans de servir-ho.

Us he de dir que va quedar senzillament espectacular, se´m fa la boca aigua només de pensar-hi!

Deixa un comentari