Cigrons amb brou, pa i tomàquet


Al llibre aquesta recepta du el nom de “sopa”…jo no crec pas que ho sigui, són uns cigrons amb brou, pa torrat i tomàquet…pot induir a errors el seu nom…no són cigrons amb “pa amb tomàquet”, eh, però està boníssima, i ho diu un “no fan” d´aquest llegum!

Ingredients:

1 ceba, 1 bulb de fonoll

1 pastanaga, 3 branques d´api

1 cullerada de concentrat de tomàquet

250 ml de vi blanc, 1 litre de brou de verdures (potser no tant…)

450 gr de tomàquets (en conserva o frescos)

1 cullerada d´orenga, 1 de fulles de farigola, 2 de fulles de julivert

2 fulles de llorer, 1 cullerada de sucre glass

150 gr de molla de pa

400 gr de cigrons cuits

4 cullerades de pesto, sal i pebre

Començarem saltejant la ceba i el fonoll amb oli d´oliva, per afegir-hi a continuació la pastanaga i l´api, tot tallat petit. Moment del concentrat de tomàquet, remoure i llavors el vi. Uns minuts després incorporem els tomàquets, les herbes, el sucre, la sal i el pebre, i a continuació el brou de verdures. Deixem coure uns 20 minuts. Mentre torrem el pa hi afegim els cigrons i deixem coure una mica més, que vagi quedant espesseta. Hi posem llavors el pa, tallat a daus, el pesto i un bon raig d´oli d´oliva extra verge.

img_1688

Deixa un comentari