IMG_1616

Galtes de porc amb salsa de vi i prunes

Recepta on sí, aquesta vegada sí, cal utilitzar un vi mínimament decent. No val agafar el primer vi “de batalla” que trobeu a 1 euro. Jo me´n vaig gastar sis o set, i és que es tracta de coure íntegrament (bé, després de daurar-les) les galtes amb vi, sense brou ni cap altre líquid, i després reduïr el líquid restant per convertir-lo en una salsa deliciosa. Tot això acompanyat amb un bon puré de patates (allò que ara se´n diu “parmentier”, je je) i unes prunes ben carnoses. Una delícia de plat, que a més a més aguanta fet uns quants dies a la nevera.

Ingredients:

4 galtes

2 cebes

12 prunes sense pinyol

1 branca de canyella

2 cullerades de mel

1 ampolla de vi negre decent

farina

sal, pebre

nou moscada

oli d´oliva

puré de patates (4 patates vermelles mitjanes, 50 gr de mantega, una mica de llet, sal i pebre)

 

Salpebrar i enfarinar les galtes. Daurar-les en una cassola ample i grossa. Reservar-les. Sofregir a la mateixa olla les cebes, tornar a posar-hi les galtes amb la canyella, una mica de nou moscada, la mel i el vi. Coure a foc lent unes tres o quatre hores, fins que la carn quedi super tendre, intentant però que la galta, o al menys la part principal, quedi sencera. Retirar les galtes, colar la salsa i deixar refredar, tot junt, fins al dia següent. Quan ho torneu a escalfar afegir-hi les prunes, i ho serviu amb puré de patates com a base i la galta a sobre (per al puré doncs com sempre; bullir les patates, pelades i tallades a quarts, partint d´aigua freda, passar-ho tot pel passa-purés i després barrejar-ho amb la resta d´ingredients amb unes barilles per obtenir un puré ben fi).

IMG_1616

Deixa un comentari