Kala chana masala/Curri de cigrons marrons

Els “kala chana” són un tipus de cigrons típics de la zona de Bengala. Són cigrons “marrons” o “negres” que per aquí no he estat capaç de trobar en cap botiga…i tan com buscar-ho per internet doncs potser no cal, així que ho vaig fer amb cigrons partits, tot i que millor fer-ho amb els de sempre, crec que la cosa serà més fidel a aquesa saborosa recepta. El plat s´acostuma  a servir amb arròs basmati.

Ingredients (4 persones sempre, en cas contrari ho posaré):

Una culleradeta de llavors de comí, 1 de curcuma en pols, 1 de cilantre en pols

1 ceba vermella, 4 dents d´all, 1 xili verd, llavors de cardamom, arròs basmati

un polsim d´asafètida, 1 cullerada i mitja de farina de cigró, 1 tros de ginger

un polsim de pebre de caiena, 1 culleradeta de garam masala, un xic de suc de llimona

2 tomàquets, una tassa de cigrons (això ja vosaltres mateixos…si són cuits jo posaria entre 150 i 200 gr x persona)

 

Posem oli en una cassola i quan estigui calent ho afegim les llavors de comí. Tot seguit la ceba, picadeta, i l´asafètida. El ginger, picadet també, els alls, el xili i la resta d´espècies.Uns minuts més tard la farina de cigrons, que jo la veritat no vaig posar, no volia que la cosa quedés massa pastosa. Finalment hi posem el tomàquet, picat i sense pell ni llavors, el garam masala i els cigrons, cuits. Uns vint minutets i llest. Si ho feu amb cigrons partits remulleu-los durant una horeta prèviament i la cocció doncs a ull, tu, quan estiguin cuits, aneu tastant. mentrestant feu l´arròs basmati, mateixa proporció d´aigua i d´arròs o un xic més d´aigua, amb unes quantes llavors de cardamom, i ho serviu junt.

Deixa un comentari