img_1491

Kisir

Típic plat turc, estem parlant bàsicament d´un boníssim i super senzill plat de bulgur, totalment vegà.

Ingredients:

2 cebes, 4 tomàquets

400 gr de bulgur, julivert picat

2 cullerades de concentrat de tomàquet, 1 cullerada de comí mòlt

1 cullerada de “melaza” de magrana, 1 de suc de llimona

3 alls tendres, 2 xilis verds frescos

2 dents d´all, 1 magrana

un manat de fulles de menta

sal, pebre

 

Comencem sofregint la ceba, tallada ben petita, per afegir a continuació el concentrat. Un parell de minuts més tard hi posem els tomàquets, sense pell ni llavors. Mentrestant poseu l´aigua al foc i bulliu el bulgur, el temps una mica a ull, no massa estona, però no ho feu com el cuscús perquè us quedarà massa dur. Quan el tingueu a punt el barregeu amb el sofregit i llavors hi poseu la resta d´ingredients: la melassa, el suc de llimona, el julivert, els alls, els xilis, el comí i la sal i el pebre. Ho serviu amb els grans de magrana i les fulles de menta per sobre. Es un plat fantàstic, pot ser un entrant o per sopar un plat únic.

img_1491

 

Deixa un comentari