Patates farcides al forn

Els titulars, o millor dit, els noms de les receptes és un dels (pocs) punts febles del “Comidista”. Moltes vegades confonen, i si bé responen d´alguna manera al que diu la recepta no són gens representatius o atractius. Si tu fas unes excel.lents patates al forn, i cous primer la patata i després la tornes a posar al forn per gratinar-la…cal que anomenis a la recepta “patatas con doble horneado”? Sobretot quan el que he triat jo, sense anar més lluny, és com a mínim més aclaridor? Bé, clar, segons el meu punt de vista, naturalment.

Ingredients:

4 patates grosses

2 cebes

150 gr de xampinyons (o més)

2 iogurs grecs

50 gr d´emmental ratllat

50 gr de brie o camembert

250 gr de carn picada (de porc, de vedella, mig mig…com us vingui de gust)

julivert

sal, pebre

amanida de brots, ruca, etc x acompanyar

 

Rentar les patates, embolicar-les amb paper de plata i posar-les a coure al forn, a 180 graus, fins que estiguin cuites. Una hora mínim. Mentrestant sofregim la ceba per una banda, saltegem els xampis i la carn, i quan estigui tot cuit dividim la ceba, la meitat amb els xampis (hi podeu afegir cúrcuma en pols, per exemple, o alguna altra espècia semblant) i l´altra amb la carn. A cada preparació hi afegirem un iogur, julivert picat, sal i pebre. I quan les patates estiguin cuites les partirem per la meitat, les buidarem i barrejarem la seva polpa  amb els seus corresponents farcits de carn i xampinyons. Farcirem de nou les patates i les cobrirem amb els formatges, en principi l´emmental per a la de carn i el brie per als xampis. I ho posem a gratinar. I està de vici, sense un bon vi i una mica de verd x acompanyar no baixa, je je. Boníssim!

IMG_1373

Deixa un comentari