img_2251

Pollastre tandoori amb curry de patates

Fer un pollastre tandoori de veritat és força dificil, per no dir impossible, ja que nosaltres no tenim aquest tipus de forns…però bé, s´intenta fer quelcom semblant i queda un plat boooníssim que, acompanyat del curry de patates, agafa un nivell superior que et fa gaudir encara més del que ja ho fas normalment amb un tandoori.

Ingredients:

4 cuixes de pollastre, el suc d´una llima, sal i pebre

marinada: 250 gr de iogur, 4 cullerades de vinagre de vi, 2 d´oli, 50 gr de ceba molt picada, 2 grans d´all, un tros de gingebre ratllat, 2 cullerades de cilantre mòlt i dues de comí, dues de pebre vermell dolç i mitja de curcuma, i un xic de xili, també en pols

curry de patates: 1 kilo de patates, 250 gr de cebes, uns quants grans de mostassa, un xic de curcuma mòlta, una mica de xili en pols, de cilantre i de comí, sal

3 cullerades de coco ratllat

 

Primer de tot prepararem la marinada i embadurnarem les cuixes de pollastre, deixant-les tapades a la nevera (en un tupper, ideal) unes dotze hores. O sigui, millor fer-ho el dia abans de menjar-s´ho. Una hora abans de coure el pollastre, al forn, a 200 graus tapat amb paper d´alumini, l´haurem tret de la nevera i reescampat la marinada per sobre seu. I mentrestant comencem a preparar el curry de patates posant a escalfar oli en una cassola, sofregint primer els grans de mostassa i tot seguit la ceba, després hi afegim les patates i totes les espècies. Uns minuts més tard ho tapem i deixem que es vagi fent a foc lent uns quinze o vint minuts. Podem, també, afegir-hi una mica de brou de verdures. I quan ho anem a servir, hi afegim el coco ratllat.

img_2251

Deixa un comentari