img_1515

Porc agredolç

Aquí tenim una de les moltes receptes que hi deuen haver de l´arxifamós “cerdo agridulce” , un autèntic clàssic entre clàssics dels restaurants xinesos!

Ingredients:

Mig kilo de llom

80 gr de tirabecs, 50 de pastanagues

50 gr d´api, dues xalotes, 2 dents d´all

1 xili vermell, uns quants shiitake frescos, ceba tendra

3 cullerades de salsa de soja, 1 de vinagre d´arròs

1 cullerada de sucre de palma, 3 d´oli, 1 de gingebre ratllat

una mica de brou de pollastre, una cullaredeta de midó de blat

sal, pebre planc, un xic de canyella en pols, 1 culleradeta de “cinc espècies”

 

Tallen a tires les pastanagues, l´api, els tirabecs i el llom. El xili a rodelles. Barregem la salsa de soja amb el vinagre i el sucre. L´all i les xalotes ben picats. Saltegem el llom i el reservem. A continuació fem el mateix amb la resta d´ingredients, i al final recuperem el llom. Paralelament haurem portant a ebullició el brou de pollastre amb la salsa de soja, i ho haurem lligat amb el midó. Ho tirem a la cassola, ho barregem bé, salpebrem (si fa falta) i ho servim, acompanyat per exemple d´arròs blanc, o del que us vingui de gust.

img_1515

Deixa un comentari