Risotto de bolets amb vi

Un dels requisits per fer aquest plat és utilitzar un bon vi, no el més barat que trobeu al super precisament, i l´altre que els bolets utilitzats siguin ceps. Això més la combinació d´herbes donarà com a resultat un risotto dels que es recorden…

Ingredients:

50 gr de ceps secs, 40 gr de mantega

4 tomàquets de pera, 200 ml de bon vi italià

300 gr d´arròs carnaroli, 1´5 litres de brou de verdures

romaní, sàlvia i alfàbrega fresques

1 dent d´all, 1 ceba

40 gr de parmesà ratllat, sal i pebre

 

Posarem primer de tot els bolets en remull una bona estona. Mentrestant començarem a daurar l´all i la ceba, amb oli i mantega, juntament amb les herbes aromàtiques picades ben fines. Uns minuts més tard hi afegim el tomàquet, tallat a daus petits, sense pell ni llavors. Posem a escalfar el brou mentre piquem els ceps i els afegim a la cassola. Incorporem també l´arròs, l´anacarem bé per finalment mullar-lo amb el vi. quan aquest s´hagi consumit començarem a afegir-hi, poc a poc, el brou ben calent i anem remenant, afegint més brou i remenant de nou fins que l´arròs estigui al punt, duret, ja que s´acabarà de coure amb el remanat de la mantega i el repòs. El parmesà el posarem a la vegada que la mantega, ja fora del foc, i en guardarem una mica més per servir-lo a sobre de l´arròs. Espectacular de veritat!

IMG_5957

Deixa un comentari