Amanida de sardina marinada, mozzarella de búfala i figues

Reecpta només vàlida per fer-la entre finals d´agost i octubre, època de les figues, una veritable revolució en el món de les amanides, molt fàcil de fer i d´uns resultats espectaculars. De les meves amanides “top” des de ja!

Ingredients:

8 sardines, 8 figues

300 gr de mozzarella de búfala

un bon manat de rúcula

sucre, sal i pebre en gra x marinar les sardines

oli d´oliva extra verge, vinagre de mòdena i sal maldon

 

Les sardines, a filets, sense escata. Les retalleu una mica si fa falta i les marineu durant dues hores amb una barreja de sucre, sal i pebre negre en gra. A la nevera, ben cobertes. Det aquest pas les renteu i les guardeu cobertes amb oli, que després podeu aprofitar per fer la vinagreta (3 parts d´oli x una de vinagre). Munteu el plat amb la mozzarella a sota, les sardines, les figues (pelades i tallades a rodelles) i la rúcula a dalt de tot. Una mica de sal maldon i la vinagreta x sobre. De veritat, no us ho podeu perdre!

IMG_5846

Deixa un comentari