arroscaçadora3

Arròs a la caçadora

I va arribar el dia que vaig tastar el conill de veritat, vaja, el conill salvatge, el de bosc, el que no està criat i engreixat en granges. I bé? Doncs…molt diferent. Començant per l´olor, forta, intensa, poderosa. I el color, molt més fosc. I la sang. I, naturalment, el gust: fort, intens…vaja, com l´olor. He de dir que no ens va acabar d´agradar del tot, segurament perquè no estava prou cuinat (només saltejat i després cuit amb l´arròs), però com que som animals de ciutat i no estem acostumats a segons quines olors i gustos la cosa no va acabar de convèncer, tot i que l´arròs en sí estava francament espectacular. Boníssim, m´atreviria a dir que és el millor arròs amb conill que he menjat/cuinat mai, una delicia. Clar que el fet de tenir rovellons com a grans aliats va ajudar…

Ingredients (4 px):

1 conill (si és de bosc, millor)

250 gr de rovellons

4 tomàquets madurs

2 dents d´all

1 ceba grandeta

una branca de julivert

brou de pollastre/gallina/carn

4 mides d´arròs (si pot ser “bomba”)

Com us deia, el conill de bosc té un altre color…aquí teniu els trossos que vaig utilitzar per a acompanyar l´arròs abans d´enrossir-los, que és el primer pas.

Fet això pelem i tallem la ceba a daus, els alls, escaldem els tomàquets per treure millor la pell i els tallem també a daus petits, sense llavors. I piquem el julivert. Tot a punt doncs per començar a fer el sofregit.

Una vegada fet hi afegim els rovellons, que en aquest cas concret els tenia saltejats d´un altre dia. D´altra manera els hagués saltejat força amb all i julivert mentre es feia el sofregit. Hi incorporem els trossos de conill, molt enfosquits després d´haver-los saltejat.

Afegim l´arròs i li donem unes voltes mentre escalfem el brou de gallina (o pollastre, o de carn, el que tingueu). Deixem coure uns vint minuts, fins que l´arròs estigui a punt. Clar que llavors us trobareu que el conill potser no està gaire al seu punt. Una solució, si utilitzeu conill de bosc (no gaire comuna, suposo) seria deixar que el conill amb el brou que fes la xup xup una bona estona,  amb el sofregit inclòs però sense els bolets, i més tard afegir-los juntament amb l´arròs.Bé, el que deia, va quedar espectacularment bo!

Deixa un comentari