arrosanec3

Arròs d´ànec

Quan vaig acabar de fer aquest super arròs, però “super” de debò, va i la meva dona em recorda que no era pas la primera vegada que en feia. I tenia raó. Fa uns mesos en vaig fer un altre la recepta del qual sortia al llibre d´en Ferran Adrià, “La comida de la familia”, que aprofito per tornar a recomanar amb intensitat per la seva validesa en quan a receptes i a organització del fet de cuinar en sí. Es molt i molt útil. Doncs bé, repassant i comparant les dues receptes he de dir que s´assemblen molt però sí que hi ha algunes diferències…i a més a més aquesta vegada m´ha quedat molt millor, i sobretot molt més gustós que la primera. Una de les raons és que amb les mides de l´arròs i del brou vaig fer com sempre faig, o sigui, a ull. L´altra és que l´ànec va fer la xup xup una bona estona amb el sofregit i el brou, sense l´arròs.

Ingredients (4 px):

1 ànec (sense els pits…vaja, els “magrets”) tallat a trossos

brou d´ànec (fet amb la carbassa i la bresa de verdures habitual per al brou): 2 litres llargs…

4 mides d´arròs

1 ceba

5 tomàquets madurs de pera

1 ceba gran

una bona branca de julivert

uns brins de safrà

Primer de tot posarem a fer el brou amb totes les verdures tallades petites, saltejades uns minuts, i la carcassa i el coll de l´ànec. 45 minuts a partir de que bulli. per tant podem començar a fer l´arròs a mitja cocció del brou, enrossint els trossos de l´ànec salpebrats a la cassola. Els reservem i en el seu lloc hi fem un sofregit de ceba i tomàquet, afegint el tomàquet tallat a trossos petits (i sense pell ni llavors) quan la ceba estigui transparent. Deixem que el sofregit es concentri i a continuació tornem a posar-hi els trossos d´ànec.

arrosanec1

Donem unes voltes i mullem amb el brou en quantitat suficient per cobrir-ho tot, ampliament. Deixem que vaig fent durant uns vint minuts llargs, potser mitja hora.

arrosanec2

Finalment hi tirem l´arròs acompanyat d´una picada de julivert i safrà deixatada amb brou. Quan l´arròs estigui (ha de quedar caldós…flipareu…és boníssim!), uns 16-18 minuts, serviu-ho, us llepareu els dits!

arrosanec3

Per cert, recomano que el brou que utilitzeu sigui d´ànec, fet per vosaltres (no costa res!)

0 respostes a “Arròs d´ànec”

Deixa un comentari